,

Poštovani postojeći i budući partneri,

 

 • Mnogi od vas  imaju  pitanja i nedoumica vezne za  novi Zakon o fiskalizaciji ( “sl. glasnik RS”, broj 153/20 ), pa ćemo  iz tog razloga sa vama podeliti aktuelnosti i prikazati vam skup novih mera i procedura  koje je neophodno sprovesti da biste uspešno prešli na novi model fiskalizacije.

 

 • Sa fiskalnim kasama poslujemo više od 10 godina (do sada smo fiskalizovali preko 5000 kasa), a takođe se bavimo i održavanjem računarske opreme kao i poslovnim programima za maloprodaje i veleprodaje. Uspostavili smo partnerstvo sa  velikim brojem firmi i pružamo im podršku u poslovanju.

 

Sledi redosled uvođenja eFiskalizacije:

 

 1. Registracija poslovnih jedinica/prostorija

 

Od 1. oktobra 2021. godine obveznik fiskalizacije na portalu Poreske uprave ePorezi popunjava prijavu svojih poslovnih jedinica/prodajnih objekata.

Autorizovane osobe obveznika fiskalizacije se prijavljuju na portal ePorezi pomoću kvalifikovanog sertifikata.

Na internet portalu ePorezi https://eporezi.purs.gov.rs/ bira se PGJO – Prijava sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije.

Na internet stranici PU objavljeno je Korisničko uputstvo za dostavljanje podataka i generisanje jedinstvene oznake o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama elektronskim putem.

Za svaku uspešno podnetu PGJO prijavu obveznici fiskalizacije u sekciji “Poresko sanduče” dobijaju Obaveštenje o generisanoj jedinstvenoj oznaci poslovnih prostora i poslovnih prostorija.

 

 1. Subvencija

 

Obveznik podnosi Poreskoj upravi Izjavu o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju preko portala ePorezi, počev od 15. oktobra 2021. godine i zaključno sa 31. januarom 2022. godine, a nakon što mu PU dodeli jedinstvenu oznaku poslovnog prostora/prostorije

Obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu izjavu za dodelu finansijske podrške za vreme trajanja Javnog poziva.

Izjava o zainteresovanosti za finansijsku podršku sadrži: naziv obveznika fiskalizacije, PIB, broj poslovnih prostora/prostorija u kojima će koristiti EFU, broj aktivnih fiskalizovanih fiskalnih kasa, identifikacioni broj fiskalnog modula fiskalne kase (IBFM), naziv banke, odnosno Uprave za trezor za one obuhvaćene Spiskom korisnika javnih sredstava i broj poslovnog računa.

od 15. oktobra 2021. godine, zaključno sa 28. februarom 2022. godine, Poreska uprava proverava ispunjenost uslova za dodelu finansijske podrške i utvrđuje visinu iznosa finansijske podrške.

Pravo na finansijsku podršku iz ovog programa obveznik fiskalizacije može da ostvari samo po osnovu poslovnih prostora i poslovnih prostorija za koje je Poreska uprava dodelila jedinstvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije.

 

 1. Odabir i nabavka fiskalne kase u skladu sa potrebama korisnika.

 

Mi imamo zaključene ugovore sa dosadašnjim, kao  i sa novim proizvođačima fiskalnih kasa, tako da vam možemo ponudti najbolja rešenja na tržištu.

 

 1. Upit za bezbednosni element

 

Preko eFiskalizacije, autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni poslovni prostor koji su prijavili. Autorizovana osoba takođe može da naznači ime, prezime i broj lične karte ili pasoša osobe koju ovlašćuje za preuzimanje bezbednosnih elemenata.

Bezbednosni elementi u vidu pametne kartice (hardverski element) se personalizuju i autorizovana osoba dobija obaveštenje o izrađenom bezbednosnom elementu koji će biti na raspolaganju za preuzimanje na šalteru „Vaš poreznik“ u nadležnoj filijali Poreske uprave. Ukoliko je bezbednosni element u vidu fajla (softverski element), on se automatski šalje u poresko sanduče gde će obveznik imati instrukcije za njegovo preuzimanje.

 

 

 • Osim navedenih informacija naš tim vam stoji na raspologanju za sva pitanja i dodatne informacije vezane za proces eF
 • Za postojeće i buduće korisnike obezbedili smo efikasan  prelazak na novu fiskalizaciju, te vas pozivamo da nam se obratite.
 • Predlažemo zaključenje ugovora o korisničkoj podršci, a možemo vam pružiti i pojedinačnu uslugu koja vam je potrebna za prelazak na nov sistem fiskalizacije.

 

 

 

Fiskalna kasa je registar kasa sa fiskalnom memorijom namenjena za registrovanje podataka o vrednosti prodatog dobra i izvršene usluge ( prometa). Registar unetih podataka u njenu bazu podataka o dobrima i uslugama koji se na propisani način saopštavaju kupcu dobara, odnosno korisniku usluga. Istovremeno evidentiranje na kontrolnoj traci fiskalne kase, njihovo periodično evidentiranje u fiskalnoj memoriji fiskalne kase i formiranje i štampanje fiskalnih dokumenata.

Preporucujemo i prodajemo nove i polovne  kase,koje su se u praksi pokazale sa najmanjim procentom reklamacija veoma pouzdane. U nasoj ponudi su isključivo savremeni modeli fiskalnih kasa. Kase su detaljno testirane softverom. Sve kase se mogu prilagoditi najavljenim izmenama ZAKONA O FISKALNIM KASAMA, online fiskalna kasa, onlajn fiskalizacija.
Uz svaku fiskalnu kasu korisnik dobija besplatan program za kasu, za lakse podešavanje i modifikovanje baze proizvoda ili usluga. Druga mogućnost je da mi za Vas uradimo unos artikala u kasu.

Kod nas se vrši obuka za rad na fiskalnoj kasi koja obuhvata:

 • upoznavanje sa karakteristikama fiskalnog uredjaja.
 • formiranje baze artikala.
 • promenu cena.
 • izdavanje fiskalnih isecaka.
 • razni načini plaćanja ili storiniranja.
 • izada potrebnih izveštaja npr dnevni ili periodicni.
 • vodjenje knige dnevnih izveštaja EDI.

Podrska se sastoji:

 • od uvođenja korisnika u neophodnu dokumentaciju i zakonske obaveze.
 • a kasnije u resavanju svih prepreka u radu, sto je obaveza nas kao ovlascenog servisa.

Nazovite da proverite koliko kosta fiskalizacija  kase, defiskalizacija, promena zaglavlja, promena poreskih stopa. Nas cilj je da budemo najbolja moguca podrska Vasem poslovanju.

Zapratite nase Facebook i Instagram naloge.

Fiskala-Kas-Galeb-GP100-RaLink

Fiskalna kasa Galeb GP100

17800,00 din.

Artikli: 20.000.
Operatera: Max 10.
GPRS: Integrisan.
Širina trake: 2 x 28mm.
Detaljnije
Fiskalna kasa Galeb GP350

Fiskalna kasa Galeb GP350

22680,00 din.

Artikli: 20.000.
Komunikacija: USB i RS232.
GPRS: Integrisan.
Širina trake: 2 x 38mm.
Detaljnije
Geneko-Supercash-Economic-RaLink

Fiskalna kasa Geneko Supercash Plus

20388,00 din.

Artikli: 11.956.
Operatera: Max 10.
GPRS: Integrisan.
Komunikacija: RS232.
Detaljnije

 

Fiskalna kasa HCP ULTIMA

Kasa HCP Best LC

18898,80 din.

Artikli: 12.000.
Komunikacija: RS232.
GPRS: Integrisan.
Širina trake: 28+28mm.
Detaljnije
HCP-PRIMA-RaLink

Fiskalna kasa HCP PRIMA

15598,80 din.

Artikli: 12.000.
Operatera: Max 16.
GPRS: Integrisan.
Komunikacija: Mini USB.
Detaljnije
geneko-supercash-economic

SuperCash Economic

16800,00 din.

Artikli:9.500.
Baterija:do 8h.
GPRS:Integrisan.
Brzi tasteri:10.
Detaljnije
Int-Raster-DP-25a-RaLink

Fiskalna kasa INT Raster DP-25

17800,00 din.

Artikli: 10.000.
Operatera: Max 30.
GPRS: Integrisan.
Širina trake: 2 x 28mm.
Detaljnije
fiskalna-kasa-int-raster-dp35-ralink

Fiskalna kasa INT Raster DP-35

17800,00 din.

Artikli: 10.000.
Operatera: Max 30.
GPRS: Integrisan.
Širina trake: 2 x 28mm.
Detaljnije